« назад


• Червените вина се пият със стайна температура. Добре е да отворите бутилката един час преди консумация, за да може виното да "диша".
• Белите вина и розето се сервират охладени и се препоръчва да се отварят непосредствено преди консумация.
• Ако имате намерение да предложите на гостите си различни вина, помнете, че по правило бялото се сервира преди червеното, а сухото - преди сладкото.
• Идеалната чаша за вино побира между 180мл. и 240 мл. и е извит навътре ръб, който позволява задържане на аромата.
• Най-неподходящото място за съхраняване на вино е кухнята, защото там обикновено е по-топло от необходимото. Хладилникът също не върши работа, тъй като температурата в него пък е прекалено ниска.

Избрани сайтове Вино-полезно

All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти