Язовир *Огняново*

Язовир "Огняново"

Тази година времето определено започна да се затопля от по-рано и съвсем нормално пролетният риболов започна да потръгва. Големи количества риба са се ориентирали към устието на язовира и риболова там е много приличен. Все още рибите са чувствителни от рязката промяна на времето и е нормално, ако то се развали активността им да намалее. Засега можем да се насладим на риболов на бабушки и уклеи и то в сравнителна близост до брега. Пасажите са в непосредствена близост до вливащата се река в залива от към село Раковица. Най-успешен е риболовът в коритото на реката, но за да знаем къде се намира то, малко или много трябва да познаваме язовира. Нивото му все още не е никак високо и ако посетим водоема можем да си извадим изводи за в бъдеще от къде точно минава реката. постепенно язовирът е започнал да се пълни, и както реката, която се влива в него е доста голяма, това ще стане доста бързо.
Риболовът с 5-6 метрови директни телескапи е най-актуален и най-резултатен. Рибите се събират перфектно на захранка и без нейна помощ риболовът е обречен. Все пак не бива да се прекалява с нея, а да се храни разумно. Единствено ако преобладават уклеите може да се подава по на често, но и с по-малки дози захранка.
Рано сутрин рибите са трудни, активността им се засилва в обедните часове, особено ако времето е слънчево се лови най- успешно. В облачни и ветровити дни риболовът е труден и можем да останем разочаровани от излета, но това като цяло се отнася изцяло за пролетния риболов.
Избрани сайтове риболов