Кучето - Родилните болки

Кучето - Родилните болки

Женската става неспокойна 12 до 24 часа преди раждането и започва да си приготвя легло. Сега тя търси контакт с близкото и лице. С наближаването на момента на раждането тя става все по- агресивна към непознати.
   Настъпването на раждането се разпознава по неспокойното лутане на женската, все по- засилващото се учестено дишане и леко кървавата слуз, която изтича от влагалището и която облизва непрекъснато. Възможно е обаче да минат часове до началото. На този етап е много важно вие да запазите спокойствие и да създадете у вашето женско куче усещането, че не е само. Знаете, че кучетата са чувствителни и усещат настроението на "своя" човек.
   Ако в този момент в гърдите на кучката все още няма мляко, това не е основание за безпокойство. При много кучета млякото потича езва по време на самото раждане. Женската може да ражда часове наред. Раждането може да започне в ранните часове на деня и да продължи до обяд. Когато кучката започне да притиска корема, да стене и маха с опашка, раждането започва. Тялото и краката и започват да треперят. Легнала настран, дишането и е ту учестено, ту забавено.
   Най- сигурен знак за предстоящото раждане е спадането на телесната температура. Нормалната температура на женското куче е между 37.5 и 39.4 градуса. Ако в продължение на 14 дни измервате температурата сутрин и вечер на гладно, може да сте сигурни, че спадането и е знак за непосредствено започване на раждането. Понякога тя спада дори под 37 градуса.
   Със започването на болките температурата отново се покачва и остава повишена в продължение на няколко дни.
   Най- продължителни, понякога до няколко часа, са болките преди идването на първото кученце. При изтласкването на плодния мехур бавно се разтваря шийката на матката. Болките стават по- чести и по- силни.
   Самото раждане започва с появата на тъмно мехурче във влагалището на женската или с изтичането на зелена течност. В този момент вашата близост и милувки и помагат да го понесе по- леко.
Избрани сайтове   

Най-актуални страници   

  • Курсове по компютърна грамотност за начинаещи: Windows, Word, Excel, Internet Начална компютърна грамотност: Windows, Word, Excel, Internet

  • Курсове по CorelDraw за обработка на векторна графика CorelDRAW

  • Компютърни курсове по Adobe Photoshop Adobe Photoshop