Кучето - когато кучето умре

Кучето - когато кучето умре

Като правило под закрилата на човека кучетата достигат значително по- голяма възраст, отколкото техните роднини, живеещи на свобода- вълците. Въпреки това животът им не трае вечно. Кучетата остаряват някога и един ден умират. Има редица възможности да направите старостта им приятна и да отдалечите края им.
Не е така лесно да се говори какво ще стане, когато кучето умре. То е било приятел, част от живота ви, който не ви е изоставил дори в беда, който ви е бил предано верен, търпеливо ви е слушал и не ви е мамил. Именно той е бил весел и пъргав, не е изпадал в лошо настроение и без задръжки е показвал своята обич и нежност. Винаги ви е разбирал, макар и да не е могъл да говори и отговаря.
Какво ще стане? Малко сълзи? Не, сигурно малко повече, дори много повече. Ако в това положение си помислите, че кучето ви е било до вас през годините като приятел и е подчинило живота си на вас, в последните минути няма да изчезнете от живота му. Със сигурност кучето, неподозиращо нищо за смъртта си, ще бъде щастливо, ако сте до него, а и вие ще се чувствувате така.
Този, който някога е бил пред решението да приспи навеки кучето си, знае, че тази стъпка е тежка за нас, хората, но не и за кучето. Ако можем да го освободим от болките му, не трябва сантиментално да се придържаме към живота му. То не усеща нищо от смъртта си. Доверете се на вашия ветеринарен лекар, той ще ви посочи правилното решение.
Избрани сайтове кучето

Най-актуални страници кучето

  • Куче нападна дете в центъра на Враца

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета

  • Откраднаха пекинез в центъра на Враца