Кучето - спешна помощ

Кучето - спешна помощ

Най- важното условие е да запазите спокойствие при злополука. Имайте пред вид, че кучето се намира в изключително състояние. Дори ако иначе е най- милото същество, сега то може да посегне или да хапе, поради това, че е възбудено или в шок. Отдалечете го бързо от зоната на опастност и не допускайте чужди хора близо до него.

Силните кръвоизливи може да бъдат смекчени чрез поставяне на притискаща превръзка. При видимо счупване го поставете на мека подложка. Ако кучето е в безсъзнание, изтеглете езика му навън, за да не се задуши, и отстранете нашийника му. Покрийте кучето, ако трепери силно и се измъчва от спазми. Ако времето е горещо, поставете животното на сянка.

Най- добре е веднага да съобщите на лекаря или повикайте спешна помощ по телефона. Ако се налага вие да заведете кучето при лекаря, транспортирайте го по възможност в изпънато положение и не го стягайте в много завивки. Особено подходящо средство за пренасяне е дървена дъска според големината на кучето.

За да успокоите кучето от страха, му говорете успокояващо, погалете го и му покажете, че сте негов приятел и няма да го изоставите.
Избрани сайтове кучето

Най-актуални страници кучето

  • Куче нападна дете в центъра на Враца

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета

  • Откраднаха пекинез в центъра на Враца