Езикът на тялото на кучето

Езикът на тялото на кучето
Във всеки случай езикът на тялото на кучето е по- важен от издаваните звуци. Тъй като неговите звуци може да бъдат разбрани само във връзка с физическия израз. При това трябва да се обърне внимание преди всичко на ушите, опашката, козината и мимиката.

Ръмжащото куче с изправени уши и силно изпъната назад опашка, със силно извити нагоре устни и настръхнала козина сигнализира готовност за нападение.
Основно правило: Всичко, което прави кучето да изглежда по- голямо, означава заплаха, например повдигането на опашката, изправянето на ушите или настръхването на козината. Кучето, което е страхливо и готово да се подчини, се държи точно обратно- то се снижава, ушите се опъват назад, опашката се подвива, козината се приглажда.
Необходимо е да се направи уговорката, че при някои породи езикът на тялото е по- труден. Това се отнася например за кучетата с висящи уши- басет, кучетата, които крият лицето си под козината- бобтейл, или онези, които имат безизразно лице- доберман или бултериер.


Без излишна мазнина по тялото - Персона. Козметични процедури за перфектна фигура и тяло в Persona- терапии на THAILON за отслабване, детокс, антицелулит, неинвазивна липосукция с Sharplite... Красиво, стегнато тяло.  повече » www.persona.bg