Разходка на домашни животни...

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Разходка на домашни животни...

Кметовете на райони ще определят местата за разходка на домашни животни

София. Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова издаде заповед до кметовете на райони да предложат места за разхождане на домашни животни, съобщиха от пресцентъра на общината. Същите трябва да се съобразят с изискванията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община. Забранено е разхождането на животни на територията на детски градини и училища, здравни заведения, на детски площадки. Забранено е разхождането на домашни любимци в градските паркове и градини за времето от 9.00 до 18.00 часа. Тази забрана не се отнася за местата, специална определени за целта със заповед от кмета на района. Информацията за предложените места за разходка на домашните любимци ще бъде предложена за обсъждане от гражданите във всяка районна администрация за период от 14 дни, след което ще се издаде заповед от кмета на съответния район за утвърждаване на алеите за разходка. Призоваваме всички граждани да дадат своите предложения в указания от районната администрация срок.
След утвърждаване на алеите за разходки, ще започнат регулярни проверки и контролните органи ще изискват паспорта на домашния любимец за проверка на регистрацията му и документ за платена годишна такса в размер на 24 лева. За конкретни предложения и въпроси жителите на София могат се обръщат към районните администрации по местоживеене.
Агенция Фокус                  Виж повече:      http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=36 
Избрани сайтове животни

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...