Расте броят на бездомните кучета в Ямбол

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Расте броят на бездомните кучета в Ямбол

Ямбол. Расте броят на бездомните кучета в Ямбол. Това заяви за радио "Фокус" - Сливен Радостина Гашева, управител на фирмата, грижеща се за овладяване популацията на бездомните кучета и стопанисваща приюта в града.

Причина за това е станалата традиция проява от страна на стопаните да изоставят през зимата любимците си, напускайки вилната зона. Фактът е обезпокояващ, защото бездомните кучета тръгват да търсят храна в града. Няма как да бъдат обработени всички бездомни кучета в 80-хилядния Ямбол, тъй като постоянно прииждат нови, а и жителите на града ги хранят, с което ги привличат. Според Гашева, през зимата кучетата не са агресивни, движат се на групи, за осигуряване на своята сигурност, защото те живеят на едно място, а търсят храна навсякъде. В кучешкия приют в момента има около 13 бездомни кучета и седем бебета. Бездомните животни не са опасни с това, че могат да нападнат хора, а най-вече заради факта, че ако не са обезпаразитени и почистени разнасят зарази. Капацитетът на кучешкия приют е много по-голям, но е нужна още работа по усъвършенстването му, за да може да бъде достигнат. За момента не се предвиждат мерки за овладяване популацията на бездомните котки, които в Ямбол са много, плодят се бързо и също разнасят зарази. Такава практика няма никъде в страната, допълни Гашева.
Веселин ЦВЕТАНОВ
Агенция Фокус
*

Избрани сайтове кучета

 • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

 • Най-актуални страници кучета

 • Възлов участък остана без пешеходни пътеки

 • Деца пребиха и обраха пенсионерка

 • Гайдарско надсвирване в село Гела 04-05 Август 2018 повече » ...

 • Най-нови обяви

 • Искам да се запозная с жена от 46 до 53 години
  На 58 години съм и до себе си искам даи имам мъжко момиче.Да сме взаимозаменяеми

 • Ню Фреш ООД - Експертът в прогонването на вредителит
  Ню Фреш ООД предлага в онлайн магазина си www.NewFresh.org множество изпитани ре