BTV Новините- Овца роди наведнъж пет агънца

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Овца роди наведнъж пет агънца

Овца роди наведнъж пет агънца в Кърджалийско. Според старите овчари събитието е необичайно, защото овцете раждат по две, най-много по три малки.

Добра поличба в кърджалийско село - овца роди наведнъж пет агънца. Според старите овчари събитието е необичайно, защото овцете раждат по две, най-много по три малки.
Ремзи е от кърджалийското село Скалище. Повече от 15 години гледа животни, но до сега подобно нещо не му се е случвало. Стопанинът е щастлив и смята, че петте агънца са добра поличба за него и семейството му.
"Знак за берекет, казват всички възрастни хора тук по селото. Възрастните хора досега викат -  ние 70-80 годишни такова чудо не се е случвало", каза Ремзи Юсеин, жител на село Скалище.
Въпреки студа, петте агънца са живи и здрави. Стопанинът им полага специални грижи за тях.
"Паля им печка. През час ги гледам. Даже вечерно време в 12 гледам как спят и ми става густо така и им се кефя", допълни Ремзи.
Новородените две женски и три мъжки агнета вече са станали известни в селото. Овчари от региона идват да се пазарят за мъжките, с желанието за голямо потомство и в техните стада.
За bTV Новините от Кърджали - Валентина Стоева
bTV WEB Новини
Избрани сайтове агънца