Червеното месо тормози стомаха

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Червеното месо тормози стомаха

Изследователи от САЩ съобщиха, че тяхно проучване, сравнило храненето, в което преобладава червено месо, и вегетариантството, е показало пряка връзка между месната "диета" и високото ниво на разрушаване на ДНК- структурите в човешкия организъм.

Резултатите от изследването сочат, че при хората, които ядат червено месо поне два пъти дневно, рискът да се развие рак на червата е поне с 35% по-голям, отколкото при тези, които посягат към местните храни само веднъж седмично. "Ракът на червата е вторият най-често срещан от този тип заболявания в развитите страни", казва ръководителят на проекта проф. Колин Блейкмор. "Резултатите са достатъчно категорични и недвусмислени. Това, което следва да бъдат посъветвани хората, е не да станат вегетарианци, а да бъдат умерени и внимателни в това, което ядат. Известно е, че менюто в заведенията за бързо хранене често е твърде богато на калории и мазнини и води до наднормено тегло и диабет. В такава храна много често се съдържат значителни количества месо и малко зеленчуци- още една причина да се увеличи рискът от рак на червата".
в. Уикенд, 06-12 февруари 2010г.брой 6 /326/ Година VIII




Избрани сайтове често

Нови интернет страници често

  • Опънати тавани Clipso - уникални, модерни и достъпни тавани FAQ

  • Най-актуални страници често

  • Най-често задаваните въпроси за опънати тавани повече » ...

  • 8-те най-често срещани симптома на рак Рак- симптопи