В битката с глутницата кучета...

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - В битката с глутницата кучета...

... Два лопатара оцеляха геройски.

Само два мъжки лопатара са успели да се спасят геройски от смъртоносната схватка на освирепялата глутница кучета, която разкъса 13 животни в Софийския зоопарк.
Това разказа пред "Телеграф" шефът му д-р Иван Иванов. Както вестникът писа, в събота вечерта озверелите от глад и студ песове нахлули в клетките и разкъсали осем муфлона, четири женски лопатара и една сърна. Единствено два мъжки лопатари успяли да отърват кожата. "Животните се отбранявали с яките си рога, които могат да разпорят и човек", смята шефът на зоопарка.
Мерки
Заради трагичния инцидент зоопаркът затяга мерките за сигурност. По-високи огради вече ще пазят мястото, откъдето са прескочили хищните кучета. Освен това охранителите вече ще бдят за сигурността на животните с газови пистолети, обясни д-р Иванов.
Според Иванов в нощта на ужасната атака охранителната фирма не си е свършила работата. Имало шумове, крясъци и викове, но никой не се е притекъл на помощ на  попадналите в клопка четириноги.
Труповете на разкъсаните животни били открити от служители на зоопарка рано към 8 часа. "Сам вадех от рововете мъртвите тела", разказва д-р Иванов. Охранителната компания вече била наложила финансови санкции на гардовете, които пазели животните във въпросната нощ, уточни той.
Ужасът
Както "Телеграф" писа, обезумели кучета нахлуха в зоопарка и изядоха 13 животни. От глад глутниците се формират, ходят на групи из цяла София и нападат всичко що мърда. От зоопарка твърдят, че от общинското предприятие "Екоравновесие" вече е прибрало 4 от хищните улични кучета. Но не се знае дали това са всички, които са участвали в кървавото пиршество.
МИЛЕНА ДИМИТРОВА, в. Телеграф 30.01.2010 г.
Адрес на изображението:
http://dariknews.bg/uploads/news_images/200811/photo_big_301231.jpg
Избрани сайтове кучета

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-актуални страници кучета

  • Ясно е кой ще овладява популацията на кучета във Враца

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета