Природозащитници призоваха НАСА

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Природозащитници призоваха НАСА

Природозащитници призоваха НАСА де не провежда експерименти с маймуни

Вашингтон. Организацията на борците за правата на животните „Хора за етично отношение към животните” настоява от НАСА да прекрати експериментите с маймуни и смята да се обърне по този въпрос към Конгреса на САЩ, се посочва в изявление на организацията, цитирано от РИА Новости.
„НАСА наскоро обяви шокиращите си планове да изхарчи 1,75 милиона долара от държавните средства за експерименти с 28 маймуни, които трябва да бъдат подложени на облъчване, еквивалентно на това, което човек получава в течение на три години в космическото пространство. Тези маймуни ще бъдат измъчвани, ще живеят в клетки и ще бъдат използвани в експерименти за оценка на щетите, нанасяни от радиацията върху мозъка и органите. Всички маймуни, използвани по-рано в подобни експерименти страдаха от смъртоносни видове рак и заболявания на главния мозък”, се посочва в изявлението.
Според еколозите поради анатомичните и физиологичните различия между видовете при експериментите с животни не се получават данни, които могат да са напълно приложими към хората.
Агенция Фокус
Избрани сайтове маймуни

Най-актуални страници маймуни

  • Мароко - От Имперските столици до загадките в Сахара повече » ...