« назад


 

» Парвовироза при коткитеповече »
» Бяс при коткитеповече »
» Котешка левкемияповече »
» Рак при коткитеповече »
» Белодробни възпаления при коткитеповече »
» Диабет при коткитеповече »
» Епилепсия при котките

Още едно заболяване, съпроводено с припадъци, е епилепсията. Припадъците са предизвикани от хронични нарушения в кората на главния мозък и са съпроводени с гърчове, загуба на съзнание и психични смущения. Обикновено те продължават няколко секунди, но стигат и до 3- 5 минути. Много често предразположението към епилепсия се предава по наследство. Запазете хладнокръвие, ако с животното ви изведнъж се случи такъв припадък. Не разговаряйте с котката /защото в този момент тя нищо не чува/ и не я милвайте /тя няма да го почувства/. Постарайте се по време на припадъка котката да не се нарани. Щом дойде на себе си, потърсете лекарска помощ. В ранна фаза на заболяването има вероятност животното да бъде излекувано. Но ако заболяването се превърне в хронично, най- хуманният изход е приспиване с инжекция.

повече »
» Възпаления при котките

Котките страдат от различни възпаления. Тогава в огнищата на заразяване се образува гной- във формата на гъста течност, съдържаща бели кръвни телца, тъканни изтечения и бактерии. Поразеният участък на кожата се почиства от гнойта и се намазва с антисептична паста. Това продължава докато по тялото на животното не остане и следа от раната. По- опасно е, ако гнойта попадне във вътрешните тъкани. При котките гнойни огнища и възпаления се появяват в областта на белите дробове и матката.

повече »
» Болни зъби при коткитеповече »
» Ушни болести при коткитеповече »
» Болести при котките предизвикани от паразити

Заболявания, предизвикани от паразити- Котешките паразити биват външни и вътрешни. При котките външните паразити са доста често явление, но ако те не дразнят прекалено много животното, котката почти не реагира. Три вида бълхи паразитират по котката: котешка бълха, кучешка бълха и обикновена бълха. Последните два вида рядко се срещат при котките и техните преносители обикновено са кучетата и човекът. Тези бълхи понякога се пренасят от котката върху човека, конете, плъховете, зайците, таралежите- но това са единични случаи. Бълхата може да издържи без храна повече от два месеца. За да разберете дали котката има бълхи, погледнете основата на опашката- най- често те се струпват именно там. Бълхата е много неприятен паразит, който трудно се унищожава.

повече »
» Хранителни отравяния при коткитеповече »
» Счупвания и токов удар при коткитеповече »

Избрани сайтове Болести

Най-нови обяви

  • ЕЛВИС ПРЕСЛИ-- ”-ЦЯЛАТА СТРАНА- -маникюр,педикюр,нок
    ЕЛВИС ” ПРЕСЛИ--ЦЯЛАТА СТРАНА-Пловдив,София,ВАРНА-,БУРГАС,ДОБРИЧ,ШУМЕН,В.ТЪРНОВО

  • Билколечение Предлага билколечение за следните болести:Инсулт
    Предлага билколечение за следните болести:Инсулт,злокачествени туморни образуван

  • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти