Ловджийство - Слоница щяла да прегази Стоичков

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Слоница щяла да прегази Стоичков

Препоръчват курбан на Христо Стоичков

Жертва на разярена слоница едва не станал единственият българин, носител на Златната топка, Христо Стоичков.
това разкри шефът на ловното стопанство в Етрополе и собственик на местния футболен клуб "Чавдар" Емил Димитров. Бизнесменът се включи в ефира на Дарик радио, след като Камата разказа за ловните си подвизи. Стоичков бе потърсен в далечен ЮАР по случай 17-годишнината от създаването на медията.
Едно наум
Стоичков не пропусна да отбележи, че се познава с известни ловджии, сред които министъра на земеделието Мирослав Найденов.
"Всеки знае, че съм голям приятел и с г-н Емил Димитров. В нашите ловни стопанства организацията сигурно е по-напреднала, отколкото на Запад, защото са големи професионалисти. Не го казвам, защото са ми приятели, а защото са такива", заяви Стоичков.
После напомни на колегите авджии да внимават в гората.
"Трябва да имаш предпазни мерки- предпазни шапки, сигнални пособия, които са важни за ловеца, за да няма трагични случаи. Миналата година, ако не се лъжа, загинаха над 10 човека, което казва, че нашите ловци не са готови за лов. Не е достатъчно да се съберат 15 човека, да се пият 2 ракии и да се мислиш за ловец", предупреди Камата.
Самият той обаче получи препоръки от учителя си в ловджийството Емил Димитров.
"Ицо да запомни датата, в която щеше да го стъпче слоницата в Африка и да си прави курбан на нея", заяви бизнесменът.
Стоичков се гордее и с пушката си.
"Пушката ми е един много скъп подарък от г-н Димитров и г-н Златев за моя 40-ти рожден ден- единствената може би в света е такава- двуцевна гладка, за г-н Радков от Господари на Ефира, той знае как се използва, гладка е цевта", допълни Камата.
Успех
Успоредно с успехите из горите и саваните вървят и славните моменти в кариерата на Ицо. След лошо начало воденият от Стоичков Мамелоди Съндаунс се превърна в страшилище за останалите клубове от първенството в ЮАР. Медиите в страната категорично го обявиха за треньор №1 на декември 2009 г. "Българинът се доказва като най-добрия специалист изобщо, назначаван от Съндаунс. От клуба трябва да подкрепят този много талантлив мъж", пише южноафриканският "Таймс".
Мамелъди Съндаунс са на второ място в класирането само на три точки зад лидера Суперспорт Юнайтед. Клубът на Камата има мач по-малко. Стоичков постигна пет поредни победи през декември и има реална възможност да спечели титлата със Съндаунс, който пое в началото на сезона.
в.Телеграф 22.01.2010г.
Избрани сайтове Стоичков