
Риба на тиган с картофена салата и винен сос
Необходими продукти за 2 порции:
1 цяла бяла риба /400гр/;
1 ч.ч. брашно;
1-2 ч.ч. олио за пържене;
сол и черен пипер на вкус;
За картофената салата:
200 гр. картофи;
4 стръка пресен лук;
5-6 с.л. олио;
2 с.л.оцет;
1/2 ч.л. сол;
За соса:
1 к.ч. бяло вино "Траминер" /70 мл./;
1 лимон;
1/4 връзка магданоз;
1 скилидка чесън;
1/2 ч.л.сол.
Начин на приготвяне:
1. Бялата риба се реже на 2 парчета напречно на гръбнака, след което се посолява и се пържи в нагорещеното олио. След като добие златист цвят, се маха от огъня и се слага в нагорещена фурна за 10 минути на температура 220 градуса.
2. Картофите се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена кипяща вода. След като изстинат, се добавя накълцаният лук и се овкусява с олиото и оцета.
3. Бялото вино, изцеденият лимон, накълцаните магданоз и чесън и солта се смесват в подходящ съд и се загряват, докато сместта се редуцира наполовината.
4. Рибата се поднася с гарнитура от оформената с помощта на метален пръстен картофена капка и се полива със соса.
Избрани сайтове Риба
Най-актуални страници Риба
(7 нощувки) ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ с АКАБА 2018 - 7 нощувки (самолет)
-  Новите пациенти в Спасителния център 
-  Заек се натрови със салата 
-  Националната лозаро-винарска камара организира Винена Коледа/01.12.2008/ 
-  Рецепта за Никулден 
-  Диви прасета притесняват село 
-  Пълнен толстолоб в тесто 
-  Язовир Сопот - бяла риба 
-  Печена скумрийка във фолио 
Заплаха от вирус тегне над шараните С реформите в Куба фермерите ще получат повече земя Феноменът *Белоградчишки скали* Ловец към друг Пантери