Коледни гадания за 2010 година

Коледни гадания за 2010 година

От памтивека коледните празници са подходящо време за предсказване на бъдещето. В гадателските ритуали се преплитат езически и християнски елементи. Преди началото на Новата година всеки иска да знае дали ще се радва на добро здраве, или ще го сполетят болести, ще бъде ли тя сита, или джобовете ще олекнат от кризата, ще има ли в живота му запазено място за любов и секс, или го чака самота.

На кафе
Един от начините да получите отговор на подобни въпроси е чашата с ароматно турско кафе. След като го изпиете, обърнете чашката върху чинийка или салфетка. Направете кръст с ръка върху дъното и, изчакайте десетина минути и я вдигнете-картината е готова за разчитане. Събудете фантазията си, за да различите фигурите, които са се оформили.
"Звездички"- добър знак, вещаят печалба.
"Кръстове" и "Кръгове"- предупредителни сигнали, че може да ви се случи нещо лошо.
Малки "възвишения"- знак за очаквани успехи.
"Процепи" в плътния кафеен масив- неочаквано важно събитие в живота ви.
Черни чисти "линии"- добро предизвестие, ще бъдат изпълнени вашите желания и намерения.
"Зърна", разсипани по права линия- през годината ще се сблъсквате с лесно преодолими препятствия.
"Животни"- радост, късмет, сбъдване на желанията.
"Кула"- много добър знак.
"Човешка сянка"- приятна среща.
"Дворци"- риск от обедняване.
"Дървета"- препятствия по пътя на живота.
"Гъста гора"- неочаквани конфликти с близките.

По восък
Разтопявате восък в метален съд. Налейте прясно мляко в паничка, поставете я край прага с думите: "Домашен дух, стопанино мой, мини под прага да пийнеш мляко, да хапнеш восък!" и излейте разтопения восък в млякото. След това внимателно разгледайте образуваните фигури.
Ако видите добре оформен застинал "кръст", през новата година ви очаква някаква болест. Ако кръстът се покаже само за миг и не е добре оформен, а е по-скоро размазан, финансите ви няма да вървят много добре през настъпващата година. Очакват ви неприятности и в личния живот, но не прекалено сериозни. "Цвете" ли разцъфне, това е знак за брак или за любов. Покаже ли се "звяр", бъдете внимателни: зложелател ще иска да ви навреди. "Човешката фигура" е добро предсказание- ще се сдобиете с верен приятел. Щом восъкът се разтече на ивици, предсоят ви пътувания. Оформят ли се "звездички", ще имате късмет във всичко- учене, работа и т.н.

С чашки
За това групово гадаене са необходими толкова чашки, колкото са участниците. В чашките се слагат различни неща: Пръстен, монета, хляб, захар, лук, сол, вода. Всеки от присъстващите /един след друг/ взема със затворени очи една от чашките. По съдържанието и се съди какво го очаква през годината. Пръстенът е знак за бъдеща сватба, монетата- за богатство, хлябът- за заможност. Захарта предсказва радост, лукът- сълзи, солта- нещастие, а чашата с вода- живот без особени промени.
в.Kaufland 14.12.2009


Сподели във facebook


Избрани сайтове година

  • Ekskurzii .Biz - Почивка и Екскурзии Важната информация за Вашата почивка и екскурзии. Екскурзии в България. Екскурзии в Гърция, Турция, Италия, Испания, Франция. ...

  • USB-Travel- хотели, почивки и лагери Туристическа агенция и туроператор ЮСБ-Травел. Он-лайн хотелски резервации. Организирани почивки, екскурзии, пътувания из българ ...

  • хотел Ива & Елена, Пампорово хотел Ива и Елена Пампорово - промоции, пакетни цени, резервации, трансфери, забележителности и важни телефони в Пампорово. ...

  • Нови интернет страници година

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти НОВА ГОДИНА 2020

  • Най-нови коментари година

  • Коментар към: ПОСРЕЩАНЕ НА 2016 ГОДИНА В КОМПЛЕКС „ПЕНЕЛОПА ПАЛА Thanks for cotrgibunint. It's helped me understand the issues.