Коронясаха цар на пчеларите

Кирил Кирилов бе коронясан за цар на пчеларите във Велико Търново

Кирил Кирилов бе коронясан за цар на пчеларите във Велико Търново

Велико Търново. Кирил Кирилов от Несебър бе коронясан за цар – пчелар във Велико Търново. Това съобщи за радио ''Фокус'' – Велико Търново Тодор Найденов, председател на Областния съвет на пчеларите. Той посочи, че церемонията е била стегната, кратка и много тържествена. Царят – пчелар е бил номиниран още през 2003 година, но едва сега се коронясва. ''Тази титла е признание за неговия труд и за това, което е направил за пчеларството'', заяви Найденов. Кирил Кирилов е първият носител на титлата ''Пчелар на годината'' от 1999 година, а също и главен организатор на международния фестивал на меда в Несебър. От 2003 насам са били обявявани още двама кандидати за царе, но единствено Кирилов е коронясан. Найденов подчерта, че царската титла, може да бъде дадена единствено от великотърновския Областен пчеларски съвет. ''Всички други, които са царе или какви ли не, са самозванци. Само тези, които са номинирани от нас и са короновани на Царевец, само те могат да бъдат истински царе на пчеларите'', подчерта председателят на съвета. Той заяви, че настоящата награда е различна от титлата Пчелар на годината, която се избира на национално ниво.
На церемонията, която се състоя в Патриаршията на историческия хълм ''Царевец'', са присъствали редица изявени представители на пчеларската гилдия.
Галена МИХАЙЛОВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Търново

  • М-Бус ООД автобуси за Бургас, Варна, Слънчев бряг, В.Търново, Карнобат ... Автобусна фирма М-БУС работи с около 100 автобуса, от които 36 чисто нови автобуса в т.ч. 12 автобуса на възраст до 5 години. ...

  • Нови интернет страници Търново

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти Нова Година в Истанбул - Между Европа и Ориента (от Плевен, Велико Търново, Габрово)

  • Най-актуални страници Търново

  • Екскурзия до Албания - Нова Година в Дуръс 2018/2019 АЛБАНИЯ - Нова Година в Дуръс (автобус)

  • Адреси и телефони на офисите на
    "ГЕОГРАФСКИ СВЯТ" Контакти

  • Сърцето на Германия повече » ...