Ловджии се изпозастреляха през почивните дни

Ловджии се изпозастреляха през почивните дни

(ОБЗОР)

Двама души са загинали по време на лов през почивните дни, други са ранени. По информация на областните дирекции на МВР в страната – през изминалите два дни са се случили поредица от ловни инциденти на различни места.


Видин
71-годишен мъж e прострелян по време на лов във Видинско, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Видин. Около 07.30 часа вчера в землището на с. Слана бара В. В., 45-годишен, жител на селото и редовен ловец, по време на ловен излет при стрелба по бездомно куче със законно притежавана ловна пушка „ЧЗ” калибър 12 е ранил 71-годишен жител на същото село и ловец от същата ловна дружина. Мъжът е транспортиран в спешния медицински център в града, където са установени следи от ловни сачми в областта на лявото бедро, тялото и дясната ръка. След оказана медицинска помощ пострадалият е освободен без опасност за живота. По случая работи Районното управление във Видин.

Бургас
Мъж е починал, след като и бил прострелян по време на лов край Айтос, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Вчера около 12.25 ч. в Районно управление на МВР - Айтос е получено съобщение за това, че в землището на с. Пещерско в местността "Мандра баир", по време на законно организиран ловен излет е прострелян 49-годишният Х.Х. от с. Пещерско. Малко по-късно на път за МБАЛ Бургас Х.Х. е починал в линейката. В резултат на бързите оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, предприети от полицейските служители, са установени всички участници лова, взети са им натривки за барутни частици, както подобни действия са осъществени и за ловните оръжия на всички. Установено е, че извършител на прострелването е 28-годишния Г.С. от с. Пещерско, осъществено със законно притежавана ловна пушка ИЖ-27. Три от съчмите са проникнало в тялото на Х.Х. над кръста, а четвъртата - в лицевата част около носа. Г.С. е задържан за 24 часа в Районно управление на МВР Айтос. Предстои провеждането на разпити и на други свидетели и назначаването на експертизи.

Стара Загора
52-годишен мъж е застрелян по време на лов в Старозагорско, съобщиха от Областна дирекция на МВР-Стара Загора. Около 9.00 часа вчера в Районното управление в града е получено съобщение, че в местността “Градището” край с. Дълбоки е прострелян участник в ловен излет. При извършената проверка на място е установено, че по време на лова 49-годишният К. В. от Стара Загора е прострелял по непредпазливост с ловна карабина 52-годишен мъж от с. Дълбоки, от същата ловна дружина. Пострадалият е починал на път към болницата. К. В. е задържан за 24 часа. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта му. По случая е образувано досъдебно производство.

Добрич
Двама души са простреляни при ловен излет край село Владимирово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Вчера около 15.00 часа в землището между село Владимирово и село Бдинци, община Добричка, по време на ловен излет Е.Е., на 50 г., от Добрич, се спъва и изпуска законно притежаваната си пушка “ИЖ-12”. Тя е произвела изстрел. Вследствие на това в краката са ранени И.Т., на 51 г. и К.П., на 61 г. И двамата мъже са от село Владимирово. Съобщението за възникналия инцидент е подаден във Второ РУ на МВР в Добрич. След посещение на местопроизшествието, И.Т. е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ - Добрич, след което е освободен, а К.П. е настанен в добричката болница и е под наблюдение.
По случая е образувано досъдебно производство.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове време

Нови интернет страници време

  • Aleti Furniture – италиански мебели и осжетление от водещи производители. Aurora, Cantori

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти Дубай - Перлата на Ориента - 7 нощувки - 06.10.2019; 13.10.2019г.

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Нашите зоомагазини

  • Най-нови коментари време

  • Колко време се пътува с автобус до Кушадасъ? Някой знае ли колко нормално продължава пътуването до Кушадасъ, вкл. чакането на границата?