От 300 лв. до над 2 хил. евро струва една котка

От 300 лв. до над 2 хил. евро струва една котка в зависимост от породата й, според експерт

От 300 лв. до над 2 хил. евро струва една котка в зависимост от породата й, според експерт

София. От 300 лв. до над 2 хил. евро струва една котка в зависимост от породата й. Това каза пред репортер на Агенция Фокус Камелия Босилкова, председател на Федерацията по фелинология, която е организатор на ХХІ-та международна изложба на котки, провеждаща се в Националния музей „Земята и хората”.
„Eкзотична порода е канадският сфинкс. Това е котка без козина, която не се среща много често. Те имат специфичности в развъждането и са много сложни, но за мен това е връх на селекцията”, посочи Босилкова.
„Харесвам и бенгалски котки, но ако попитате, всеки собственик ще каже, че неговата котка е най-уникална”, каза още тя.
Босилкова изрази мнение, че късокосместите котки спестяват грижи. „Ако имате свободно време, може да си вземете дългокосместа котка, която изисква целогодишна поддръжка на козината. Трябва да отчитате атмосферните влияния, сезоните, периоди на раждане и кърмене. Независимо каква котка имате, тя изисква надзор, внимание, грижи, отговорност и любов”, коментира Босилкова. Според нея кризата се отразява на това хоби, но по думите й човек трябва да си достави малко удоволствие.
„Развъдчиците се занимават с определени породи, те развъждат, имат свои котила и пътуват доста често по изложби. Това хоби е част от живота ”, посочи Босилкова.
Аделина ГЕОРГИЕВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове котка