Около 30 кози са се отровили с третирана пшеница

Около 30 кози са се отровили с третирана пшеница в Главиница, Силистренско

Около 30 кози са се отровили с третирана пшеница в Главиница, Силистренско

Главиница. Около 30 кози са се отровили с третирана пшеница в Главиница. Това каза за радио „Фокус”- Шумен кметът Насуф Насуф. Инцидентът е станал вчера следобед. Излезлите на паша животни от селското стадо, което наброява близо 100 животни, са попаднали на чувал с третирана пшеница, изхвърлен в гората. Част от животните, яли от житото, са се отровили. Предприети са съответните мерки, като труповете на животните са откарани в сградата на БКС, където ще бъдат съхранявани до откарването им в екарисаж.
Ивелина ИВАНОВА
Агенция Фокус

Отровените в Главиница кози ще бъдат извозени до екарисажа в Шумен
Главиница.
36 животни, от които 34 кози и две овце са се отровили с третирана пшеница в град Главиница. Това каза за радио „Фокус”- Шумен местният ветеринарен лекар д-р Себахтин Халид. Взети са проби от всички трупове, които ще бъдат изследвани в лаборатория в София. Мъртвите животни ще бъдат предадени в екарисажа в Шумен. Според предварителната информация, на база клиничните признаци на смъртта при животните най-вероятно става дума за отравяне с корбофлуран. Животните са яли жито, третирано с препарат, като вида на отровата тепърва ще се изяснява. От мястото на инцидента е иззето и количество зърно. Стадото ще бъде под наблюдение 2-3 дни, каза д-р Халид, макар че при останалите животни не са установени клинични признаци на отравяне. Собствениците им са предупредени да ограничат консумирането на мляко в близките два-три дни. Не по-рано от сряда се окачва да бъдат готови резултатите от пробите на мъртвите животни.
Ивелина ИВАНОВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове животни

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...