Разкриха незаконен приют за бездомни кучета

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Разкриха незаконен приют за бездомни кучета в Асеновград

Разкриха незаконен приют за бездомни кучета в Асеновград

Асеновград . Разкриха приют за бездомни кучета, разположен от частно лице на общински терен в кв. „Западен“ в Асеновград. Това съобщиха пред кореспондента на Агенция „Фокус” от Отдел „Екология“ към Община Асеновград. Шестте бездомни кучета са били хранени незаконно от Павлина Илиева в пригодения от нея „приют“, без да са регистрирани и имунизирани, след което тя ги е пускала извън загражденията, което създава реална опасност за хората. В така наречения приют са останали още 2 кучета с около 10 малки, които по закон не подлежат на кастрация. Останалите са били прибрани от екип на зооветеринарния комплекс към община Пловдив, с който община Асеновград има договор до края на годината. Специалистите от Пловдивския комплекс прибират по 10 животни всеки четвъртък от Асеновград и след като ги кастрират, ваксинират и обезпаразитят, ги връщат отново на местата им.
Взетите от Павлина Илиева кучета обаче ще бъдат „преселени“ в друг район на града, тъй като популацията им в район „Западен“ нараства много бързо.
Цветана ТОНЧЕВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Асеновград

Най-актуални страници Асеновград

  • Градински центрове по градове Градински центрове

  • Сватбен салон РУМИНА - Магазин сватбени булчински рокли София Булчински рокли

  • Магазини за официални рокли в центъра на София Официални рокли

  • Най-нови коментари Асеновград

  • Бегликташ или Белингташ до Асеновград Бегликташ до Приморско и местността Белинташ до Асеновград са две различни неща...