Мечка отново нападна домашни животни

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Мечка отново нападна домашни животни в района на село Търън

Мечка отново нападна домашни животни в района на село Търън

Търън. Мечка е влязла в обора на стопанин в смолянското село Тикале и е разкъсала две овце, съобщи за радио „Фокус” – Смолян кметът на близкото село Търън Явор Говедаров. Нападението е станало в селскостопанската сграда на Любен Бозов, която е в центъра на селото, около 3.00 ч. тази сутрин. Собственикът е намерил останки от двете животни, вратите на обора са били разбити. Местните хора предполагат, че става дума за една или две мечки, които обикалят района и нанасят щети.
Миналата вечер е била разбита и вратата на обора на стопанин в село Требище. Заключеното муле там не е пострадало, но човекът е намерил леговище в сеното, което предполага, че е на пренощувала там мечка.
За около 15 дни в района на селата около Търън са нападнати и разкъсани четири овце и една коза. Случаят в село Тикале с двете изядени овце е пети по ред, каза кметът Говедаров. От три-четири години насам стопаните постоянно се оплакват от мечи набези. „Преди около три години, когато мечка изяде седем овце в близкото село Ряка, тя водеше със себе си и две малки. Стръвницата се изгуби. Аз смятам, че сегашните нападения са от порасналите нейни две мечета”, предполага кметът.
По думите му вече има издадено разрешително за отстрел на горския звяр. Говедаров е внесъл вече жалба в горското стопанство и община Смолян, очаква и разговор тези дни с кмета Дора Янкова за изготвянето на проект за мерки срещу мечите нападения.
Невелина ДАНАИЛОВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове около

Нови интернет страници около

  • Ekskurzii .Biz - Почивка и Екскурзии Забележителности и атракционни

  • Най-актуални страници около

  • Тайланд и Камбоджа 17.11.2019г. повече » ...

  • Албания - Земята на орлите АЛБАНИЯ - Земята на орлите (автобус)

  • Роженски събор за народното творчество Рожен 2019г. Събор на народното творчество „Рожен“2019г. 19-21.07.2019