Държавната агенция по горите започва кампания

Държавната агенция по горите започва кампания за органичаване на незаконните сечи - ПОДКРЕПЕТЕ Я!


За да ограничат незаконната сеч, от Държавната агенция по горите (ДАГ) започват кампания, за да популяризират документите, с които се разрешава добив на дървесина. Всеки купувач трябва да се увери, че фирмата, от която взема материал, притежава поне един от тях.

С приближаването на зимата все повече хора търсят да купят евтини дърва за огрев. Въпреки че често цената е широкоразпространен аргумент при избор на една или друга стока, в случай, че искаме да ограничим незаконните сечи, трябва да съблюдаваме идруги фактори при пкупката.

Нашите действия като краен потребител на изсечената дървесина могат да принудят предлагащите нелегални дърва да останат без никаква печалба - в случай че всеки от нас е запознат с това какви документи се изискват за отсичане и търговия с дървесина и не закупува стока без документация.

Документите, които трябва да изисквате от предлагащите дървесина, могат да бъдат видяни на приложената като снимка информационна брошура на ДАГ.

Зелени Балкани подкрепят инициативата на ДАГ и ви призовава да и съдействате!

Документи за изтегляне Размер Тип
Посланията на Кампанията 187,81 KB jpg
Документи, които трябва да получим при закупуването на дървесина за отопление 225,25 KB jpg

Сподели във facebookГрадинар.БГ - първият GROWSHOP! Любопитни видове. Всичко за живота в градината, дома, офиса и хотела. до вас кагато ви трябват  повече » www.gradinar.bg growshop