Състезание по изпитание на ловни кучета

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Състезание по изпитание на ловни кучета се провежда в района на Килифарево

Състезание по изпитание на ловни кучета се провежда в района на Килифарево

Килифарево. Състезание по изпитание на ловни кучета е започнало днес в района на Килифарево. Това каза за радио “Фокус” – Велико Търново Кирил Бояджиев, ръководител на Ловно-рибарското сдружение във Велико Търново. Очакват се участниците да бъдат между 15 и 20 кучета-майстори. Те ще се състезават в “работа на стойка”. Бояджиев информира, че това са полеви изпитания на ловни кучета в чест на Св. Хуберт, покровител на ловците с кучета и соколи. Поради тази причина турнирът носи и името на светията. Състезанието ще представлява разселване на фазан, който се поставя на терена и се засича за колко време кучетата го откриват, вдигат по всички ловни правила, ловецът го отстрелва и кучетата го донасят при него. Отличниците в състезанието ще спечелят купи, както отборни, така и индивидуални. Те ще получат и кучешки храни.
Състезанието се провежда на входа на Килифарево, вдясно, под лозовия масив, като неговото начало е било обявено за 8.00 часа. Бояджиев каза, че ще има показателни табели, които да упътват участниците и зрителите на състезанието.
Надежда КРЪСТЕВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове кучета

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Най-актуални страници кучета

  • Ясно е кой ще овладява популацията на кучета във Враца

  • Какво се случва, когато кучето спи при вас? Кучета