Бездомни кучета и котки ще кастрират и ваксинират

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Бездомни кучета и котки ще кастрират и ваксинират по проект на „Четири лапи” във Видинска

Бездомни кучета и котки ще кастрират и ваксинират по проект на „Четири лапи” във Видинска област

Видин. Специалистите от международната организация „Четири лапи” ще кастрират, ваксинират и обезпаразитяват бездомни кучета и котки в Белоградчик, където са по покана на общината. от днес до 18.09.2009г., съобщиха от фондация "Четири лапи".
Това е второ подобно начинание в района, след като през м. август тази година екипът на „Четири лапи” успя да обработи 318 животни във Видин.
Освен работа с бездомни животни, в Белоградчик „Четири лапи” ще предлагат и безплатна кастрация и ваксинация за домашни любимци на социално слаби хора, които не могат да си позволят манипулацията. Само чрез масова кастрация на домашните и бездомните животни може да се реши проблемът с безстопанствените кучета и котки, категорични са от „Четири лапи”.
„Четири лапи” е една от най-големите организации за защита на животните в света със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас „Четири лапи” е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници от целия свят. В края на миналата година организацията подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.
Агенция Фокус
Избрани сайтове „Четири