Маймуните си падат по хеви метъл

Маймуните си падат по хеви метъл

Маймуните си падат по хеви метъл... обожават "Металика"

И маймуните като хората си имат музикални предпочитания.

Оказва, че човекоподобните са големи почитатели на хеви метъла, и особено на "Металика", пише в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА. Известно е, че музиката е сигурен начин да се въздейства върху емоциите на човека.

Останалите примати обаче реагират рядко на човешка музика, и вместо нея предпочитат тишината. Специалисти от университета на Уисконсин и университета на Мериленд обаче са установили, че маймуните от вида едипов тамарин не са безразлични към музиката.

Животните изглежда са имунизирани към човешката, но харесват подходяща "маймунска" музика - 30-секундни клипове, вдъхновени от крясъците, използвани от тамарините в естествената им среда.

В изследването учените пускали на група маймуни различни музикални произведения - класически творби на Бах и Моцарт, и песни на "Лед цепелин", Майлс Дейвис и "Металика".

динствената човешка музика, на която реагирали тамарините, била тази на "Металика". Най-интересното според учените е, че изпълненията на популярната хеви метъл група действали успокояващо на маймуните. БТА
actualno.com




Избрани сайтове "Металика"