Къде кълве /1-7 август 2009г./

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Къде кълве /1-7 август 2009г./

01.авг.- 07.авг. 2009 г.

Язовир "Малко Шарково"
Костур
Водоемът държи много едри костури, каквито могат да се уловят на все по- малко места у нас. На спининг от лодка могат да се хванат дори едри екземпляри около килограм. Най- добре е да ги търсите на силиконки или на кастмастер по скалистото дъно. Не са изключени удари на едри кефали.

Язовир "Душанци"
Платика
В последните седмици отлично се отчита платиката от язовир "Душанци". Потърсете я на подвижна плувка на дълбочина около 3-4 метра. Задължително е качественото захранване. Рибите се събират на аромат от ягоди или канела. Най- добрата стръв е торният червей. Ловят се и бабушки.

Язовир "Бебреш"
Кефал
Кефали с разнообразни размери може да ловите до насита на язовир "Бебреш". Наблегнете на спининговия риболов с блесни и малки воблери. Рибата е най-активна сутрин на развиделяване и привечер. Измежду кефалите се ловят и едри костури. За тях замятайте в близост до дъното.

Река "Камчия"
Сом

Напоследък зачестиха ударите на сомчета от река Камчия. Рибите са с тегло между килограм и два. Ловят се на грозд от земни или торни червеи с монтаж на дъно. В момента на реката кълве и доста каракуда. За целта ви трябва фин такъм с плувка и често захранване. За по- едри парчета опитайте на консервирана царевица.

Наслука!

в. Уикенд, бр. 31 /229/ Година VII
снимка: интернет


Сподели във facebook


Избрани сайтове Язовир