Легла охлаждат хора и животни

Легла охлаждат хора и животни

Японски фирми произведоха матрак с вентилатор и хладилно легло за кучета.

Иновацията на "Кучофуку" ООД осигурява прохладен и евтин комфорт на спящия по време на летните горещини. Жега мъчи тялото и докарва безсъние, а потта мокри чаршафите. Глобалното затопляне обещава все по-големи жеги. Но какъв е смисълът от това изобретение, при положение че има климатици?

Първо, матракът охлажда доста по-икономично. Месечно консумира ток на стойност 20 стотинки, ако се ползва всеки ден по 8 часа, а климатикът охлажда цялата стая и надува неприятно сметката. Второ, матракът с перки пази от простуда. Докато климатикът охлажда силно и често настиваме свирепо заради него, матракът само раздвижва въздуха и вентилира приятно спящия.

Два малки, многотихи вентилатора са разположени в зоната на краката, за да не смущават спящия. В самия матрак са вградени въздуховоди, успоредни на тялото. Нежната тяга на вентилаторите дърпа въздуха откъм главата по посока на краката.

Така изсмуква топлината и потта от тялото. С копче се регулира силата на охлаждане. Производителят е вградил в продукта и нагреватели за отопление, за да бъде джаджата полезна и през зимата. Матракът на "Кучофуку" струва около 400 лв. и продажбите му в Япония стартират в края на май.

Японските изобретатели мислят не само за хората, но и за кучетата. И 4-ногите страдат в горещината. За техния жизнен комфорт е помислила фирмата "Марукан" от Осака. Хладилното легло за домашни любимци осигурява на кучетата място, където могат да се съвземат от жегите. То действа на принципа на хладилната чанта. В пода и стените се пъхат охлаждащи пликчета с гел, които предварително се замразяват във фризер. Употребяват се многократно. Произвеждат се три размера легла за различни по големина кучета. Средният размер е 55 на 45 на 10 см. Цените са между 46 и 79 лв.

КОНСТАНТИН РАНЕВ
автор: 24 Часа


Сподели във facebook


Избрани сайтове тялото

Нови интернет страници тялото

  • Гледай в интернет! Фиброми

  • Най-актуални страници тялото

  • Трагедия! Мъж се удави в геран

  • 2019г. FVXG25K NEXURA вече на българския пазар!!! Купи сега FVXG25K NEXURA FVXG25K NEXURA : помещение до 70 куб.м.

  • климатик инверторен FVXS50F/RXS50L DAIKIN - sofclima.com, Цена на климатик Daikin FVXS50F с монтаж, FVXS50F климатик за подов монтаж, FVXS50F Daikin FVXM50F: помещение до 130 куб.м.