Представиха макет на Белоградчишките скали

Представиха макет на Белоградчишките скали

София. Макет на Белоградчишките скали на стойност 8000 лева е изработен за два месеца. Той е част от мащабния проект „България на длан” и представя природния феномен в мащаб едно към двеста.

Това каза на пресконференция авторът на макета Съни Сънински, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Макетът е много различен. Самата природа е трудно повторима. Все пак феноменът е 30 километра. Ние трябваше да изберем част от него. В него има и истински камък и мъх”, посочи Сънински. Умаленото копие на Белоградчишките скали е широко 1,3 метра на 2,2 метра. То може да бъде видяно всеки ден в Обредния дом на квартал „Красно село” от 10.00 до 18.00 часа.
На пресконференцията стана ясно още, че 1000 лева е наемът на природния феномен на ден, за да се снима там филм. В момента също започват снимките на българския филм „Розите цъфтят през всички режими”, в който главната роля ще бъде изпълнявана от Мис България Росица Иванова, която също присъства на събитието. На мястото са снимани още десетки филми, сред които и копродукцията „Рим”.
Кметът на Белоградчик Емил Цанков заяви, че съвсем скоро ще е готова и конкретна програма за представян на природния феномен на световно изложение за туризъм.
Веселина ФОТЕВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Белоградчишките