Панирани миди

Рибни идейки... - Панирани миди

Продукти:
1 кг. почистени миди "Дяволски нокът", 2 яйца, 1 ч.ч. царевично брашно, 2 с.л. настъргано сирене пармезан, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. лук на прах, 1 ч.л. зелен пипер, 300 мл. олио за пържене.

За соса: 200 гр. крем-сирене, 2 с.л. заквасена сметана, 3 с.л. лека майонеза, 1 с.л. сос от хрян, 1/2 ч.л. лют сос, 1 стрък пресен лук, 1 ч.ч. сварени миди или 5-6 пушени миди, по желание сол на вкус, шарен пипер на вкус.
За гарниране: 1 краставица, нарязана на пръчици, 1 морков, нарязан на пръчици.

Приготвяне:
Мидите се слагат да се отцедят много добре върху кухненска хартия. Яйцата се разбиват. Брашното се смесва със сиренето, чесъна, лука и зеления пипер. Всяка мида се панира първо в брашнената смес, след това в разбитите яйца и отново в брашното. Пържат се за кратко в силно сгорещено олио. Оставят се да се отцедят върху кухненска хартия. Сосът се приготвя, като всички съставки се пасират заедно за кратко. Мидите се поднасят със соса и зеленчуците




Избрани сайтове пипер

Най-актуални страници пипер

  • Нова Година в Шри Ланка повече » ...

  • Билките (подправки), които лекуват... повече » ...

  • 10-те най-добри български рецепти за храна Най-добрите български рецепти за храна