Сьомга със сини сливи

Сьомга със сини сливи

Продукти:
За соса:
200 гр. почистени сини сливи, 200 мл. вода, 1 с.л. кафява захар, 4 с.л. вермут, 1 с.л. тъмен соев сос, 1 с.л. винен оцет, сол на вкус, шарен пипер на вкус, пресен кориандър за гарниране.

За рибата: 2 х 200 гр. котлети от сьомга, морска сол на вкус, бял пипер на вкус, 1 с.л. зехтин.

За гарниране: 1 манго, обелено и нарязано на ситно, 1 авокадо, обелено и нарязано на ситно, 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно, 1 портокал, нарязан на филенца, щипка чили, 1 с.л. сок от лайм или лимон, сол на вкус.

За зелената салата: 1 зелена салата, 1 с.л. оризов оцет, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. мед, 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно, сол на вкус.

Приготвяне:
Сосът се приготвя, като сливите се слагат да заврат с водата, вермута, соевия сос, оцета, захарта, солта и пипера. Разбърква се непрекъснато. След това се пасира. Всички продукти за гарнитурата се смесват и се подправят с лимонов сок и сол на вкус. За зелената салата се смесват оцетът, зехтинът, медът и лукът. Салатата се накъсва на парченца и преди серверане се поръсва с дресинга.
Рибата се поръсва със сол и пипер. Намазва се с малко от соса. Поставя се в тавичка и се слага за 8 мин. във фурна, загрята до 190°С. Рибата се сервира с гарнитурата, салатата и полята със соса.




*

Избрани сайтове ситно