50 бездомни кучета са обезпаразитени

50 бездомни кучета са обезпаразитени

50 бездомни кучета са обезпаразитени за две седмици в Ямбол

Ямбол. 50 бездомни кучета са заловени и обработени в рамките само на първите две седмици от кампанията, която започна в средата на май в Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на общината. След залавяне животните се транспортират до приюта, където се обезпаразитяват и кастрират. Наред с възрастните кучета, са били обезпаразитени и 11 малки – до тримесечна възраст. Малките се предлагат за осиновяване. Желаещите да се сдобият с домашен любимец, могат да се обърнат към фирмата изпълнител – „Три Д” ЕООД, или към община Ямбол.
Междувременно кметът на община Ямбол Георги Славов внесе предложение до Общинския съвет за закупуване на земя и сграда, където да бъде разположен нов приют за безстопанствени животни. След направени проучвания е установено, че за тази цел може да се ползва помещение със застроена площ 212 квадратни метра, което се намира в двора на „Ямболен” АД. Теренът, прилежащ към сградата е с площ 2040 квадратни метра. Обектът е преценен като подходящ за приют, тъй като е снабден с питейна вода, има канализация, помещения за персонала и за оборудване на манипулационна.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Ямбол

  • М-Бус ООД автобуси за Бургас, Варна, Слънчев бряг, В.Търново, Карнобат ... Автобусна фирма М-БУС работи с около 100 автобуса, от които 36 чисто нови автобуса в т.ч. 12 автобуса на възраст до 5 години. ...