22 000 души са посетили зоопарка във Варна

22 000 души са посетили зоопарка във Варна

22 000 души са посетили зоопарка във Варна през месец май

Това заяви за радио „Фокус” – Варна Тодор Христов директор на зоопарка в града. Той заяви, че спрямо същият период на 2008 година има прираст от 8%, което означава, че кризата явно не е застигнала варненския зоопарк. За първите десет дни на юни месец също се усеща леко завишаване на посетители, но все още е твърде рано да се говори за какъв процент става въпрос. Тодор Христов добави, че се наблюдава увеличение и на туристите, които посещават зоокъта, като се надява тази тенденция да се задържи през целият летен сезон. Увеличение на туристите се наблюдава и във единствения на Балканите Делфинариум, като посетителите са предимно чужденци, но има и леко увеличение на българите.
Кралски елен се роди във Варненския зоопарк, съобщи Тодор Христов. Той допълни, че радостното събитие се е случило наскоро и еленчето е в чудесно здравословно състояние. Освен него всеки момент се очаква да се роди и друго бебе, отново от семейството на елените. По думите на Тодор Христов, следващите „по реда” си са лопатарите. Най-голямото събитие обаче трябва да се случи след около три месеца, като надеждите са зоологическата градина във Варна да се сдобие с ново лъвче. „Засега не се знае дали нещо е станало между двата влюбени лъва, но се надяваме, че се е случило, за да можем на есен да си имаме нов лъв”, каза още Христов. Той допълни, че засега не са предвидени нови попълнение в зоопарка, тъй като се изчаква да се види, какви нови животни ще се родят, а след това ще започнат и самите смени между зоопарковете.
Десислава СТОЯНОВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Христов

  • Официалният AtlasPROfilax® център в България Официалният AtlasPROfilax® Център в България. Лечение на главоболие, мигрена, фибромиалгия, болки във врата, вертиго, сколиоза, ...

  • Нови интернет страници Христов

  • Официалният AtlasPROfilax® център в България Начало

  • Най-актуални страници Христов

  • Цветомир Христов сертифициран представител на Atlas Profilax България повече » ...

  • Официалният AtlasPROfilax център в България Начало