8 деца са с тежки симптоми на ентероколит след консумация на храна

8 деца са с тежки симптоми на ентероколит след консумация на храна

Осем деца са с тежки симптоми на ентероколит след консумация на храна от детска млечна кухня

Враца. Осем деца са настанени за лечение в болницата във Враца с тежки симптоми на ентероколит след консумация на храна от детска млечна кухня. Децата са на възраст от 8 месеца до 2 години и са постъпили в болницата с висока температура и обезводняване.
От РИОЗ във Враца съобщиха, че миналият петък майките на болните деца са взели храна от пунктове на млечната кухня, които се намират в различни врачански квартали. Менюто е включвало месна сума, ориз, тиквички и месо и за десерт крем грис. Някои от майките са взели порции и за почивните дни. При проверка на място санитарните инспектори са установили, че хигиената в детската кухня е добра и се спазват всички изисквания за поддръжката на такъв обект. Взети са проби от храните и работната среда за анализ. Персоналът на кухнята няма оплаквания свързани с инфекциозни заболявания. В обекта се приготвят 200 порции дневно.
Информацията е на БНР.
Агенция Фокус

Сподели във facebook


Избрани сайтове кухня

Най-актуални страници кухня

  • ТЪРСИМ ГОТВАЧИ ТОПЛА И СТУДЕНА КУХНЯ

  • Сгъваем стол за трапезария модел Skip. Производител: Connubia, Италия. Италиански трапезни столове. Skip, Connubia

  • Модерни модели луксозни и икономични италиански кухни от водещи производители като ARREX, COLOMBINI, IMAB и др. Кухни от масив, естествен фурнир, лак гланц, мат, ламинирани и други покрития, Модерни модели кухни