Салата с риба тон и маргаритки

Салата с риба тон и маргаритки

Продукти:
200 гр. филе от риба тон или друго рибно филе, 1 с.л. зехтин за месото, 4 листа зелена салата, 400 гр. зелен грах, пресен или замразен, 200 гр. чери доматчета, 1 краставица, 1 с.л. венчелистчета от маргаритки, 1-2 с.л. лимонов сок, 3 с.л. зехтин за заливката, 1 ч.л. горчица, сол на вкус, шарен пипер на вкус, черен пипер на вкус.

Приготвяне:
Филето се поръсва с шарен пипер и се намазва добре със зехтин. Може да се остави около 10 мин., за да се овкуси добре. Изпича се в сух тиган на умерена температура от двете страни. Нарязва се на тънки ивици.
Грахът се слага да се задуши с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус. Когато е готов, се обърква с венчелистчетата от маргаритки.
Краставицата се нарязва на кръгчета и се обърква с нарязаните домати, накъсаната зелена салата и венчелистчетата от мушкато. Приготвя се заливка от лимоновия сок, зехтина, горчицата и солта. Салатата се аранжира в чинии и се залива със соса.




*

Избрани сайтове зехтин

Най-актуални страници зехтин

  • Алкални храни

  • Най-нови обяви

  • ВЕЛИКДЕН на остров ТАСОС от Варна и Бургас
    Екскурзия с ДНЕВЕН ПРЕХОД в Гърция за ВЕЛИКДЕН 2018: о-в Тасос – Кавала – Алекса