Слагат климатици при маймунките

Слагат климатици при маймунките

Слагат климатици при маймунките в пазарджишката зоологическа градина

Пазарджик. В пазарджишката зоологическа градина парк-остров “Свобода” новите обитатели пристигат през следващата седмица. Това съобщи на пресконференция кметът Тодор Попов, предаде репортер на радио “Фокус”- Пазарджик. Животните ще пристигнат от столичната зоологическа градина, за да радват гражданите на Пазарджик. До споразумението се стигнало, след като директорът на софийския зоопарк д-р Иван Иванов се е срещнал с кмета Тодор Попов. Д-р Иванов останал впечатлен от пазарджишката зоологическа градина и връчил на кмета дълъг списък с животни, от който Попов да избере кои животни предпочита. Тодор Попов каза, че ще остане сам в кабинета ще реши кои точно животни ще пристигнат от София към Пазарджик. Засега са ясни само част от новите попълнения в пазарджишкото животинско царство парк-остров “Свобода” - със сигурност ще има маймунки, пауни и водоплаващи. Маймунките ще останат и през зимата в Пазарджик, категоричен е кметът. За да битуват комфортно и в студените дни, в къщичките им ще бъдат поставени климатици.
Има голяма вероятност пазарджишката зоологическа градина да стане филиал на столичния зоопарк заради добрите условия, които предлага за отглеждане на животните, според Попов.
Мария МАРИНОВА
Агенция Фокус


Сподели във facebookВ онлайн магазина на Гроушоп Градинар.БГ- Органичните препарати за растителна защита срещу болести, насекоми, гъбички и бактерии  повече » www.gradinar.bg растителна защита