« назад


Запеканка от бяла риба с картофи

Продукти:
1 голяма или 2 средни бели риби, 650 гр. картофи, 1 малка консерва грах, 1 малка кофичка сметана
100 гр. настърган кашкавал, копър, черен пипер, сол, чубрица, лимон, зехтин

Начин на приготвяне:
Почистете рибата и обелете кожата и. Посолете я и я напръскайте с лимоновия сок. Оставете да престои така 15 минути.
Сварете обелените картофи в солена вода за 10 минути, почти до готовност, за да не се разпадат, добавете граха и варете още 2-3 минути. Подправете с черен пипер, сол на вкус и копър.
Поставете нарязаната на филийки риба на дъното на тавичка и я полейте със зехтин. Отгоре изсипете картофите с граха и полейте със сметаната. Най- накрая поръсете равномерно ястието с настъргания кашкавал и чубрицата. Печете във фурната до образуването на златиста коричка.
Гарнирайте порциите с кисели краставички и парченца лимон.
Приятен апетит!


Избрани сайтове Запеканка

+ Рибен кебап + Шишчета от хек + Млечна салата с пушена риба + Пълнен толстолоб в тесто + Кефал по гръцки + Риба с къри и бяло вино + Филе от риба + Шаран в тесто + Варена пъстърва с кисели краставички + Рибник + Никулденска пита + Шаран на черно + Пълнен шаран + Риба на пара с моркови + Джинджифилова риба + Салата от риба с маруля + Предястие от мариновани рибки + Рибна консерва + Запеканка от бяла риба с картофи + Риба с пикантен сос + Салата с риба тон и маргаритки + Сьомга със сини сливи + Панирани миди + Пълнен шаран в тесто + Рецепта за Никулден + Риба на тиган + Оризова салата със скариди + Печена скумрийка във фолио + Задушена риба с ядки + Пастет от риба тон + Рибени кюфтета + Суши + Ципура на фурна + Салата с авокадо и скариди + Пикантна рибена супа + Салата от калмари със зелен чили винегред + Редена зеленчукова салата със скариди + Паеля с морски дарове + Шаран по селски - рецепта + Бяла риба в сол + Хапки с риба тон + Студена пица с пушена сьомга + Рибен кебап с филе от морска риба + Бяла риба със зеленчуци на фурна + Сьомгова пъстърва чистена и печена
All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти