Трима в токсикологията след срещи с морски дракон

Избрани НОВИНИ от пресата за Вас... - Трима в токсикологията след срещи с морски дракон

Трима варненски рибари са постъпили в токсикологията на Военноморската болница в края на миналата седмица след опасно убождане от морски дракон, съобщават дежурните лекари от отделението.

Състоянието на въдичарите вече е стабилно, след като бил овладян шокът от "отровната целувка" на агресивната риба. Симптомите са подуване, бледност и падане на кръвното налягане.
Запазена марка на морския дракон, въоръжен със специален шип с мощни невротоксини, е да се маскира сред средностатистическите попчета. Драконът атакува светкавично рибаря по крака или ръката. Поразяващата му сила е различна през сезоните. Смята се, че отровният и коктейл е най- концентриран през август.
Болката може да се сравни с ужилване от гигантска оса- поразеният крайник мигновено се подува и посинява, а понякога временно се парализира. Може да настъпи трайно увреждане на нерв или инфекция на меките тъкани при по- чувствителните хора. По-опасно е, ако атакуваният е алергичен към невротоксина. Тогава е възможен и фатален край, казаха докторите от Военноморската болница. "На ход са морските дракони, така че- внимавайте, съветват медиците щурналите се да плуват и ловят риба. Varna24.bg
в. Рибарски вестник


Сподели във facebook


Избрани сайтове дракон

Най-актуални страници дракон

  • Страната на фламенкото и коридата!!! Испания

  • Азиатските съкровища - Хонг Конг, Макао и Тайван повече » ...

  • Дунав победи Ботев във Враца