« назад


Язовир Душанци е прекрасно място за този момент. Природата е уникално красива, най- вероятно няма да има много хора и предлага идеални условия за риболов на плувка. Можем да се надяваме на риболов на бабушки, уклеи и доста пъстърва. В последно време на язовира се ловят все повече и повече пъстърви. Рибите са прилични и си заслужава да се търсят целенасочено. Що се отнася до бабушките и уклеите, те са си все същите, придружени от някое костурче. За съжаление напоследък поизчезнаха кефалите и се ловят все по- рядко. Преди време се ловяха много кефали и все прилични екземпляри, но сега не е така. Има вероятност да се лови и по някоя платика, но тя най- вероятно ще са в дълбоките заливи на язовира. Бабушката също навлезе към по- дълбоките места, но все още има някоя риба и в района на устието.
В основата на риболова отново стои захранката. Без нейна помощ трудно бихме направили добър риболов. Рибите се събират предимно на хубави и фини храни. Към тях може да се добави малко жива стръв за по- голям ефект. Ако искаме да наблегнем на риболова на пъстърви, то това трябва да са бели червеи. Ако пък искаме да излъжем някоя платика, то можем да добавим към храната накълцан торен червей. Платиките реагират изключително стръвно на аромата на торния червей.


Избрани сайтове Яз.

Нови интернет страници Яз.

  • Топ Експрес 2000 Милениум Дъска за ряз.пласт.цвет.декор28х37смТ5-147

  • Най-актуални страници Яз.

  • Екскурзия в Египет - приключения в земята на Фараоните, 29.03.2018 Екскурзия в Египет - приключения в земята на Фараоните - 29.03.2018

  • Мегаскандал: Аванс по водния цикъл загробва община Враца

  • Сподели във facebook

    All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти