Нелегален месарски цех в София

нелегален месарски цех

Ветеринарни инспектори са затворили нелегален месарски цех в София
София. Ветеринари от дирекция „Столичен ветеринарно-санитарен контрол” затвориха нелегален цех за разфасоване на месо в София при съвместна проверка с инспектори от СДВР – „Направление Икономическа полиция” по анонимен сигнал, съобщиха от НВМС.

Дейността на обекта по преработка на месо е била прекратена още през декември 2005 г., но при проверката инспекторите са установили, че той извършва производствена дейност. Цехът се стопанисва от фирма ЕТ „Пенчо Савов” и се намира в ж.к. „Павлово”. Функционирал е само през нощта.
Проверяващите са открили и конфискували 20 кг. охладено разфасовано свинско месо във вакуумни опаковки и 150 кг. варено-пушени деликатеси от свинско месо. Хигиената е била на изключително ниско ниво.
Конфискуваните продукти са насочени към междинното предприятие за странични животински продукти, откъдето ще бъдат изпратени в екарисажа в Шумен. На собственика на фирмата Пенчо Савов е съставен акт за установяване на административно нарушение на стойност между 1 500 и 2 000 лв. Случаят е поет от Икономическа полиция.
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Икономическа