Десети събор на хляба се провежда във Велико Търново

Десети събор на хляба

Велико Търново. Десети събор на хляба се провежда във Велико Търново. Това съобщи за радио „Фокус” – Велико Търново председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите Жени Сапунджиева. На днешния втори ден от събора ще се проведе конкурс на тема „Забравени рецепти”. В него участват ученици от училища, обучаващи кадри за бранша.

„Решихме, че това ще бъде интересно, защото децата ще проявят творчество. Да намерят на мама или на баба от тефтерите рецепти и да ги претворят”, уточни Жени Сапунджиева. Програмата на събора ще премине в протоколен вариант в знак на почит към загиналите на връх Бакаджик край Ямбол, допълни Жени Сапунджиева. Гости на събора са хлебопроизводители от различни градове на страната.
Съборът на хляба се провежда от 2000 година. Началото му се поставя във Велико Търново. Оттогава досега се провежда в различни градове на страната, но на всеки пет години е във Велико Търново.
Катерина АСПАРУХОВА
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове Велико

  • М-Бус ООД автобуси за Бургас, Варна, Слънчев бряг, В.Търново, Карнобат ... Автобусна фирма М-БУС работи с около 100 автобуса, от които 36 чисто нови автобуса в т.ч. 12 автобуса на възраст до 5 години. ...

  • Нови интернет страници Велико

  • ГЕОГРАФСКИ СВЯТ Туристически агенции: Светът на Вашите мечти Септемврийски празници в Лондон 21.09.2019г.

  • Най-актуални страници Велико

  • Дестинация Англия Англия

  • Септемврийски празници в Лондон 21.09.2019г. повече » ...