Предястие от мариновани рибки

Предястие от мариновани рибки

Предястие от мариновани яйца с майонеза и мариновани рибки.
Това е едно много вкусно предястие, което върви с добре изстудена домашна ракия или водка. Става много вкусно, но отнема време и затова трябва да имаме търпение. Но когато крайният резултат е налице, ще видим, че не сме си загубили времето напразно.

За целта са необходими пресни яйца, които сваряваме 15 минути, охлаждаме със студена вода и веднага обелваме. Поставяме в буркани от лютеница. На котлона в съд загряваме вода и прибавяме към нея 1 ч.ч. оцет, зърна черен пипер, чубрица, синапено семе /10-15 зърна/, бахар, 1 ч.л. самардала. Варим 5-6 минути. С така получената марината заливаме яйцата в бурканите и оставяме на студено за 7 дни. Маринатата да е покрила яйцата.

Изваждаме яйцата от буркана и нарязваме на половинки. Всяка една половинка заливаме с предварително овкусена майонеза с горчица 1 ч.л., 7-8 парчета ролца от раци, нарязани на ситно, лимонов сок на вкус, черен пипер и сол също на вкус. След като покрием яйцата с майонезата, върху всяко яйце слагаме по две- три рибки от маринованите тип "Перла". Гарнираме с резен лимон или клонче магданоз. Така приготвеното предястие оставяме преди консумация поне за два часа в хладилник.
Остава да си сипем от любимото питие и да се насладим на това, което сме направили. Наздраве и добър апетит!

Специалитет на Владо Фидера, в Рибар, бр.15, 14-20.04.2009 
Избрани сайтове яйцата