Китайци уловиха неизвестна 10-тонна риба

 

Агенция РИА "Новости", позовавайки се на китайски източници, съобщи за необечаем улов край бреговете на източно-китайската провинция Чженцян. В мрежите на местен риболовен траулер попаднала огромна риба. Моряците нямали никакъв шанс да я качат на борда, затова на буксир я довлекли в най- близкото пристанище, където използвали 15-тонен товарен кран, за да я изтеглят на сушата. Рибата била дълга 12 метра и тежала повече от 10 тона. Диаметърът на туловището и надхвърлял метър.
Учените така и не могли да определят към кой вид принадлежи необичайният представител на морската фауна, понеже уникалната риба незабавно била закупена от неизвестен китаец, който броил за нея 1500 юана /около 220 долара/. Моряците предпочели парите пред славата и незабавно се съгласили на сделката.
Счита се, че най- големите риби сред живущите в Световния океан са китовите акули. Те достигат на дължина до 15 метра и тегло от над 10 тона. Китайските рибари обаче са категорични, че уловената риба не е китова акула. Какво, всъщност, е било това чудовище, едва ли някога ще се разбере.
РАДОСЛАВ ПЕТКОВ, в. Рибар, бр.15, 14-20.04.2009г.


Сподели във facebook


Избрани сайтове незабавно

Най-актуални страници незабавно

  • Причината, поради която не можете да отслабнете Не можете да отслабнете

  • Бръчки, петна, акне повече » ...

  • NTRACEUTICALS REJUVENATE – ЗА ПО-МЛАДА КОЖА INTRACEUTICALS REJUVENATE – ЗА ПО-МЛАДА КОЖА