Трофейни щуки се мамят край Писарево

Трофейни щуки се мамят край Писарево

Даниел Добрев
d_dobrev2008@abv.bg

В землището на плевенското село Писарово, в непосредствена близост до Искъра, са се оформили множество затворени водоеми с различна водна площ и разнообразна брегова ивица. Дивата, на места буйна растителност придава особен колорит на околността. Въдят се доста мирни обитатели- предимно бабушка, каракуда, уклей, има и хищници- щука и костур. Хващани са и шарани, но тази риба в днешни дни се счита за голяма рядкост.
Дупките при Писарово, както са популярни сред някои въдичари, се разчуха през последните две- три години с изявите преди всичко на щуката. Още от ранна есен плевенски риболовци започват да "опипват почвата" с подаване на живи каракудки. Други пък профилактично "прочесват" със спининг обраслите участъци. Щука има във всички езера /някои са свързани едно с друго/, но определено не е лесна. Няма гаранция, че ще бъде в настроение, дори да има всички предпоставки за това- например мрачно, хладно и влажно време. В определени дни щуката се лови приоритетно на изкуствени примамки, в други само живата рибка ще я привлече.
Трябва да имаме предвид, че доста от екземплярите там са трофейни. За целта трябва да сме подготвени за сериозни удари, за да не останем неприятно разочаровани. Задължително е използването на метален повод или поне на плетено влакно. Щуката вече изхвърли хайвера си и отново започна да се храни активно. Все още дребните риби не са се размърдали масово, така че можем да се надяваме на успех. Екипирайте се с високи ботуши или гащеризон, защото често се налага газене, за да бъдат достигнати най- переспективните позиции за ловене на риба.
В района има и голям водоем, който също е актуален за риболова на щука. Там най- резултатни са изкуствените примамки. Обикновено през деня рибите излизат в плитката, затоплена вода, а сутрин и привечер са в по- дълбоките участъци.


Сподели във facebook


Избрани сайтове доста

  • Богорекс-ТМ ЕООД телефонни централи Panasonic, климатици , LED осветление Богорекс ТМ ЕООД - Доставка, продажба, монтаж и сервиз на телефонни централи Panasonic и телефонни апарати - Panasonic Панасоник ...

  • Триплекс - дограма, PVC и алуминиева дограма, щори, комарници, гаражни врати. PVC и алуминиева дограма, пластмасова дограма, щори, комарници, гаражни врати, външни ролетни щори, корнизи, дъски. Фирмата извъ ...

  • Нови интернет страници доста

  • Максофт- рекламни материали и сувенири Внос на рекламни сувенири