Къде кълве /11.04.2009г.-17.04.2009г./

Язовир *Овчарица*
Канален сом
Топлата вода в язовир "Овчарица" поддържа много активни каналните сомчета. Те излизат най- добре през нощта на дънна въдица. Топстръвта е грозд от бял или земен червей. На царевица пък удрят големи шарани и трофейни бели амури. Можете да ги потърсите също и в студения водоем, където рибата вече напомня за себе си.


Язовир *Лобош*
Каракуда
Най- сетне рибата в язовир "Лобош" започна да кълве. В момента пасажите са се изтеглили към устието на река Струма и именно там са най- перспективните позиции. Търсете каракудите в близост до шаварите на торен червей. Много често се вадят екземпляри над половин килограм.

Река Искър
Платика
Едри платики излизат на устието на река Искър в Дунав. В околностите на село Гиген нивото на водата е много високо, но въпреки това рибите кълват добре. Търсете ги на фидер с бял червей. Не са изключени удари и от бели мрени, които традиционно обитават тези места на реката.

Язовир *Ал. Стамболийски*
Бабушка
Фурор от бабушки можете да направите на живописния язовир край Севлиево. Рибите са с доста прилични размери. Търсете ги в местността Сипея на 5-6 метра дълбочина. Отлични резултати дава вареното жито, като то е подходящо и за захранка. Каракудите също започват да напомнят за себе си

в. Уикенд, брой 15/283/ Година VII


Сподели във facebook


Избрани сайтове язовир

Най-актуални страници язовир

  • Екскурзия в Египет - приключения в земята на Фараоните 2019 повече » ...

  • Променят категоризацията на язовир „Дъбника”

  • Ремонтират язовири във Врачанско