« назад


Кане корсо

Универсалният любимец- силна, красива и интелигентна порода, поддава се лесно на дресировка.

Кучетата от породата "Кане корсо" са универсалните любимци. В характеристиката им се казва: "Интелектуално, активно и спокойно, ненадминато куче за охрана и защита. Послушно и нежно със собственика си, обича да бъде с деца и със семейство."
По- нататък обаче официалното описание продължава с обяснението, че ако е необходимо, кучето става страшен и храбър защитник на хората, дома и имуществото. Освен другите си качества, кане корсо доста лесно се поддава на обучение.

ЗАЩИТА
Като препятствие за обучение на кане корсо за защита често може да се чуе аргументът, че кучето ще стане опасно за околните. Но това съвсем не е така. Всъщност ако желаете да имате куче, което е дружелюбно към човека, а не лесно излизащ извън кожата си невротизиран агресор, то определено това е точната порода. Това четирикрако особено след курса по дресура за защитна служба остава толкова дружелюбно към човека, каквото е било преди обучението. Главното е, че на тези занятия четириногото се учи да се подчинява на волята на човека, учи се и да пробужда и едновременно да контролира своите вродени инстинкти. Столетия живот в сурови исторически условия, жестокият естествен подбор е позволил да оцелеят само най- добрите, силните и умните представители на тази уникална порода. И следователно всички тези свои най- добри породисти качества те са предали на потомците си.

НАСЛЕДСТВО
Наследената от многото исторически задължения необикновена разностранност, с която и сега се отличава кане корсо, позволява кучето едновременно да съчетава не само отличен екстериор, но и значителни работни качества. Т.е. това, за което постоянно мечтаят собствениците на кучета от други породи- куче за изложби, за работа и просто компаньон, се обединяват в най- добрите и достойни представители на породата "Кане корсо".

Представителите на кане корсо са изключително игриви и симпатични.


Избрани сайтове Кане

Най-актуални страници Кане

 • Данъчните с популяризиране на електронните си услуги

 • Община Криводол поиска пари за ремонт на язовир „Жиев лъг”

 • ИСПАНИЯ - Екскурзия до Барселона - средиземноморско очарование, модернизъм, фламенко, сангрия.. повече » ...

 • Най-нови обяви

 • Смотреть онлайн лучшие семейные фильмы
  Привет всем участникам форума! класный у вас сайт! Нашёл новинки кино онлайн б

 • Електрическа помпа за изцеждане на кърма
  ЛЕКТРИЧЕСКА ПОМПА ЗА ИЗЦЕЖДАНЕ НА КЪРМА Електрическата помпа за изцеждане Close

 • Пейнт Зуум - пистолет за супер бързо и гладко боядис
  Пейнт Зуум - пистолет за супер бързо и гладко боядисване Не сте прфесионалис

 • All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти