Срещу кражби на овощни дръвчета

село

Доброволен отряд срещу кражби на овощни дръвчета създадоха в кюстендилско село

Кюстендил. Повече от 40 овощни дръвчета са били откраднати от овощната градина на местен бизнесмен край кюстендилското село Стенско. Това каза в ефира на радио „Фокус” – Кюстендил кметът на селото Димитър Димитров. Дръвчетата са откраднати десетина дни след засаждането. От началото на годината кражбите на млади фиданки в землището на селото са се увеличили. Увеличил се и броят на счупените или умишлено повредени дръвчета. Това е подтикнало местното население да организира доброволни отряди, които денонощно патрулират около овощните градини. Допълнително е назначен и пазач, които получава заплата от събраните сред жителите на кюстендилското село средства.
„При всяка кражба или чупене на дръвчетата ние сигнализираме полицията, но органите на реда на практика няма какво да направят”, заяви кметът Димитър Димитров. Според него доброволните отряди извършват обиколките си, снабдени с лично оръжие. От края на следващия месец броят на хората в отряда ще бъде увеличен, защото започва и черешовата кампания. Тогава се предвижда изграждането и на палатки в черешовите масиви, където ще бъдат разположени дежурните доброволци от селото.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Агенция Фокус


Сподели във facebook


Избрани сайтове дръвчета

  • Градински център Божилови- озеленяване, производство на растения, затревяване Градински център Божилови предлага озеленяване, производство на растения, дървета и храсти, поддържане на градини, поддръжка на ...

  • Най-актуални страници дръвчета

  • Италиански езера - Гарда, Комо, Маджоре, Лугано 2019г. повече » ...

  • Кмет, ученици и родители засадиха 700 храсти в парка на ДНА

  • Укрепват дръвчетата във Враца