« назад


Джинджифилова риба

Продукти:
1 цяла риба /кефал, костур или пъстърва/ около 700 г., изчистена, 1/2 ч.л. сол, 1 /15мл./ с.л. сусамово олио, 2-3 стръка зелен лук, разрязани на две по дължина, 2 с.л. /30 мл./ светъл соев сос, 2 с.л. /30 мл./ китайско оризово вино /или сухо шери/, 1 с.л. /15 мл./ настърган пресен джинджифил, 2 с.л. /30 мл./ олио, ситно нарязан зелен лук за гарниране.

Начин на приготвяне: С остър нож направете дълбоки напречни нарези от двете страни на рибата на около 2-3 см. разстояние един от друг. Намажете отвън и отвътре рибата със сол и сусамово олио. На дъното на огнеупорна чиния поставете зеления лук, отгоре поставете рибата. Смесете соевия сос, оризовото вино и настъргания джинджифил и полейте с тази смес рибата. Поставете чинията в стимер /уред за варене на пара/ и варете на силен огън 12-15 минути. Извадете чинията от стимера, посипете със ситно нарязания зелен лук. Загрейте силно олиото и залейте с него рибата. Сервирайте веднага.


Избрани сайтове Джинджифилова

+ Рибен кебап + Шишчета от хек + Млечна салата с пушена риба + Пълнен толстолоб в тесто + Кефал по гръцки + Риба с къри и бяло вино + Филе от риба + Шаран в тесто + Варена пъстърва с кисели краставички + Рибник + Никулденска пита + Шаран на черно + Пълнен шаран + Риба на пара с моркови + Джинджифилова риба + Салата от риба с маруля + Предястие от мариновани рибки + Рибна консерва + Запеканка от бяла риба с картофи + Риба с пикантен сос + Салата с риба тон и маргаритки + Сьомга със сини сливи + Панирани миди + Пълнен шаран в тесто + Рецепта за Никулден + Риба на тиган + Оризова салата със скариди + Печена скумрийка във фолио + Задушена риба с ядки + Пастет от риба тон + Рибени кюфтета + Суши + Ципура на фурна + Салата с авокадо и скариди + Пикантна рибена супа + Салата от калмари със зелен чили винегред + Редена зеленчукова салата със скариди + Паеля с морски дарове + Шаран по селски - рецепта + Бяла риба в сол + Хапки с риба тон + Студена пица с пушена сьомга + Рибен кебап с филе от морска риба + Бяла риба със зеленчуци на фурна + Сьомгова пъстърва чистена и печена
All Rights Reserved, ZooHit 2008, Sofia / условия на ползване / контакти