Риба на пара с моркови

Риба на пара с моркови

Продукти:
За рибата: 2 филета от хек, треска или бяла риба, 1 корен от магданоз, 1 глава лук, 1/2 лимон, 1 ч.л. сол.
За морковеното масло: 1 голям морков, обелен и нарязан на кръгчета, 60 г.меко масло.
За гарнитурата: 2 варени картофа, 1 стрък пресен лук, сол на вкус, зехтин на вкус, лимонов сок на вкус.

Начин на приготвяне:
Филето се разрязва на две и се слага в съд за варене на пара. На дъното на съда се слагат 1ч.ч. вода, коренът от магданоза, лукът, лимонът и солта. Рибата се вари 5-7 мин., изважда се и се слага в чиния. Украсява се с морковеното масло и парченца лимон. Гарнира се с варените картофи.
За да се приготви морковеното масло, морковът се задушава с малко вода 15-20 мин, докато стане крехък. Още топъл се разбива на пюре с пасатор. Като изстине, се прибавя маслото и отново се пасира. Може да се подправи с малко сол.




Избрани сайтове масло

  • Център за народни художествени занаяти.Магазин за сувенири Традиционни български сувенири,ръчно изработени.Музейни копия.Накити,бижута,сребърни,сувенири,занаяти,сребро,изработка. ...

  • Най-актуални страници масло

  • Кроасан с баварски крем Зодия водолей

  • Баклава с орехи и канела Зодия риби

  • Еклери с кокосов пълнеж Зодия козирог