България НЕ подкрепи забраната за търговия с тюленови

Актуални новини - България НЕ подкрепи забраната за търговия с тюленови

продукти в Европейския съюз

С това страната ни бе единствената страна без пряк икономически интерес, подкрепила зверското изтребване на тюлени и търговията с продукти от тях в ЕС.
Българската държава, представена от постоянното си представителство в Европейската комисия, не подкрепи приемането на пълната забрана за търговия с тюленови продукти на територията на Европейския съюз. Това стана ясно този петък, по време на гласуването на едно от последните заседания на постоянното експертно представителство по темата.
България е единствената страна гласувала по този начин, която  има нулев икономически интерес от търговията с тюлени. Единствените държави, които не подкрепяха приемането на пълна забрана за търговия с тюленови продукти на територията на ЕС са тези, в които този вид лов носи икономически ползи: прибалтийските държави, Швеция, Дания и Финландия. Всички останали страни-членки гласуваха за пълна забрана на търговията.
Забраната на тюленови продукти е широко подкрепена от Европейския парламент, от публични лица, световно известни експерти. През 2006 г. рекорден брой от 425 парламентаристи подписаха Писмена декларация, която настоява Комисията да забрани търговията с всички тюленови продукти. Ловът на тюлени бе осъден и от Парламентарната вътрешна група за благосъстояние и защита на животните.
Тази година по света  ще бъдат избити 275,000 тюлена, 98% от които са бебета на не повече от три месеца. Много тюлени ще изстрадат бавна и мъчителна смърт само, за да бъде използвана кожата им в луксозните продукти, търгувани в Европа и света. Броят на убитите тюлени надхвърля квотите всяка година.
На 22 април се очаква българските европейски депутати да гласуват в Европейския парламент за или против пълната забрана на търговията с тюленови продукти.
"Зелени Балкани", Сдружение "На ти с природата" и много международни организации отправят апел към българското Правителство да гласува ЗА забрана на търговията с продукти от тюлени на територията на ЕС.
За повече информация:
Ивайло Клисуров - iklisurov@greenbalkans.org

Какво можем да направим:

Изпратете писмо на българските Евродепутати - те са избрани от Вас, за да отстояват Вашата позиция и права!
http://www.greenbalkans.org/show.php?language=bg_BG&id=626&cat_id=35

Има петиция:

http://www.thepetitionsite.com/takeaction/877541637?z00m=19752395

https://community.hsus.org/campaign/care2_EU_seals_petition2

Още по темата:


Жестокостта при избиването на тюлените е една от причините за острата реакция в цял свят
Така изглежда комерсиалния лов на тюлени
Малките тюленчета често се избиват с бухалки
Комерсиалния лов доста се различава от лова на тюлени, който прилагат местните жители
Така се убиват тюлените
Изтребление
Данните за глобалното затопляне вещаят драстично намаляване на популациите на тюлените. Въпреки това комерсиалния лов продължава
Да, това се случва! И има опасност страната ни да подкрепи тази жестокост
Сподели във facebook


Избрани сайтове продукти

  • Максофт- рекламни материали и сувенири Максофт е голям вносител на рекламни материали и сувенири, химикалки, usb памети, запалки, чанти, гривни, тениски и други. Рекла ...

  • Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци Анималия - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

  • Нови интернет страници продукти

  • АЛЕЛ- склад за химикали Продукти

  • Най-актуални страници продукти

  • Съхранение на химични продукти Продукти

  • Анти-стрес Football повече » ...

  • Нови продукти Новини